Werk

* Inhoud in de juiste vorm voor B2B of breed publiek
* Moderatie, redactie, programma's, creatieve concepten, live events, academies, debatten, webinars, congressen
* Journalistieke, optimistische, analytische en creatieve skillset

Scroll voor Portfolio

Momenteel werk ik aan:

Het programma voor het World Food Day event over local food systems world wide i.s.m. Food Cabinet, Oxfam Novib, Right2Grow, Hivos e.a. in Pakhuis de Zwijger.

Een dag voor boeren & stakeholders van AgroProeftuin de Peel over Alternatieve eiwitteelten - wat afnemers willen. Welke nieuwe samenwerkingen en projecten kunnen we samen starten?

Youtube inhoud kan niet getoond worden met je huidige cookie-instellingen. Selecteer "Toestemmen & tonen" om de inhoud te zien en de Youtube cookie-instellingen te accepteren. Meer info kun je lezen in onze [Privacyverklaring](/privacyverklaring/. Je kunt je altijd weer afmelden via je [cookie-instellingen] /cookie-instellingen/.

Toestemmen & tonen

8-delige kookshow Sharon's Good Food op FoodTube over gezond & duurzaam eten met uitzonderlijke, eigenzinnige internationale chefs. Op basis van het Eat Lancet-model koken ze plantaardig, decolonial,  Japans lokaal en meer! 

Afgeronde projecten

Regelmatig modereer ik de B2B netwerk events van Food Policy, SCRIPPS en Young Food Policy over o.a. de Eco-score, Science Based Targets en van start-up naar scale up. 

2022 

Coordinator Keukenkaravaan - 4 dagen het enige restaurant runnen op ITGWO met de beste chefs! O.a. BAK, De Japanner, De Goudfazant & Wads Smaakhuis

ITGWO | Sep 2022 

Programmamaker & dagvoorzitter Erasmus Alumni Club over de Toekomst van Voedsel, met o.a. Jaap Korteweg van Those Vegan Cowboys, hoogleraar Imke de Boer (WUR) en RESPECT.Farms kweekvlees. Bekijk hier de aftermovie.

Blue City | Sept 2022

Dagvoorzitter Green Deal (Bean Deal) Eiwitrijke Gewassen -  vlinderbloemigen. 

FoodValley NL | Mei 2022 

Dagvoorzitter Food Boost Challenge 

World Horti Centre

Mei 2022

Foto: Captured by Lot

Programma & facilitator

Het vierluik Boeren met Kennis is voor boeren die nieuwe experimenten willen starten op het eigen bedrijf. Bekijk het hele programma hier.

AgroProeftuin de Peel 
 
Dec - Apr 2022

Youtube inhoud kan niet getoond worden met je huidige cookie-instellingen. Selecteer "Toestemmen & tonen" om de inhoud te zien en de Youtube cookie-instellingen te accepteren. Meer info kun je lezen in onze [Privacyverklaring](/privacyverklaring/. Je kunt je altijd weer afmelden via je [cookie-instellingen] /cookie-instellingen/.

Toestemmen & tonen

Moderator Tivoli

Voor TivoliVredenburg modereer ik regelmatig de programma's van de Klimaathelpdesk


Ma 28 feb 2022

Eigen project / campagne

Het ministerie van EZ schrapte minder vlees eten uit een grote campagne voor klimaatbewuster leven: "Iedereen doet wat ”. Samen met de Plant Protein Pioneers startten we de Minder Vlees campagne. 

Najaar 2021

Programma's

Debatprogramma voor de Rode Hoed  i.s.m. de WUR over de verantwoordelijkheid van mens voor dier. #1 - Welke verantwoordelijkheid hebben mensen voor dieren? #2 - Hoe voorkomen we een volgende pandemie door zoönosen? #3 Hoe ziet de toekomst van vlees eruit? Bekijk het programma hier

Najaar 2021/ 2022

Facilitator (ENG)

Moderating the Inclusive Marketing workshop. - part of Taste for Change - Flevo Campus

With his agency ‘AllyensTaha Riani focuses on inclusive communication. 


Vrij werk

Experimentele avond  in Felix Meritis voor het ontwerp van 6 nieuwe, plantaardige eetrituelen  i.s.m. de Reinwardt Academie en WUR.

Bekijk het programma hier: https://lnkd.in/d6stT8Sw 

20 okt 2021

Programma & interviewer

16 Oktober is het World Food Day! Programmering en nagesprek over drie fantastische films: The Ant & The Grasshopper, Meat the Future over kweekvlees en A Taste of Desire.

Diepte-interview met schrijver & academicus Raj Patel.

Okt 2021

Programma

Het Uur van NRC is het jaarlijkse programma van de commerciële afdeling van NRC Media om terug te blikken, onderzoek te bespreken en vooruit te kijken naar 2022. Als programmamaker draag ik zorg voor de inhoud, de projectleiding en een perfect totaalplaatje. 

Jan 2022

Presentatie pers

Lidl is vastbesloten om voedselverspilling drastisch terug te brengen, en werkt daarvoor samen in de keten. In september organiseerden ze een persconferentie met o.a. Kipster's Ruud Zanders en Toine Timmermans (WUR) over hun behaalde resultaten en het nieuwe ketenonderzoek in 2022. Ik had de eer om het gesprek te leiden.

Sept 2021

Youtube inhoud kan niet getoond worden met je huidige cookie-instellingen. Selecteer "Toestemmen & tonen" om de inhoud te zien en de Youtube cookie-instellingen te accepteren. Meer info kun je lezen in onze [Privacyverklaring](/privacyverklaring/. Je kunt je altijd weer afmelden via je [cookie-instellingen] /cookie-instellingen/.

Toestemmen & tonen

Online serie / talkshow

Hoe kijken twee generaties Flevolandse voedselproducenten naar hun familiegeschiedenis en ondernemerschap? Wat zijn de grootste uitdagingen? In een intieme setting in Food Forum voeren we een warm en scherp gesprek in de interviewreeks Ondernemers van eiogen Zeebodem. Gasten zijn o.a. Arabic Bread-oprichter Fadi Yassin en zijn dochter, geitenhoudster Lia Smit met vader, de vissers Kramer uit Urk en de familie Flantua.

Winter 2021

Facilitator

Samen met de mannen van Frolic Studio, het bureau voor strategisch product ontwerpt, ga ik op pad en faciliteer ik de ideation-sessies bij de klant zodat Ruben & Andrew zich kunnen concentreren op de inhoud. Recentelijk schoven we aan bij het management van B-corp Elho voor smart plant care. Als facilitator draag ik zorg voor de sfeer, het proces van de brainstorm-en ideation-sessie en voor alle details rondom het faciliteren.

2021 

Youtube inhoud kan niet getoond worden met je huidige cookie-instellingen. Selecteer "Toestemmen & tonen" om de inhoud te zien en de Youtube cookie-instellingen te accepteren. Meer info kun je lezen in onze [Privacyverklaring](/privacyverklaring/. Je kunt je altijd weer afmelden via je [cookie-instellingen] /cookie-instellingen/.

Toestemmen & tonen

Dagvoorzitter

Voor de tweede maal had ik de eer om het jaarlijkse Food & Health event van Food Valley te co-hosten in het Engels! Wat een prachtig programma met gasten van over de hele wereld. We spraken over Personalized Nutrition, het incorporeren van een gezonde leefstijl bij supermarkten en verzekeraars, en we vierden het succes van Grunten wiens product inmiddels in de schappen staat. 

30 juni 2021

Youtube inhoud kan niet getoond worden met je huidige cookie-instellingen. Selecteer "Toestemmen & tonen" om de inhoud te zien en de Youtube cookie-instellingen te accepteren. Meer info kun je lezen in onze [Privacyverklaring](/privacyverklaring/. Je kunt je altijd weer afmelden via je [cookie-instellingen] /cookie-instellingen/.

Toestemmen & tonen

Programma & Dagvoorzitter

Voor drie maanden ben ik Projectleider Programmering in het spiksplinternieuwe Food Forum in Almere. Hier programmering ik inhoudelijke (online) B2B bijeenkomsten en stakeholdersessies voor food professionals uit heel NL die werken aan een duurzame en gezonde toekomst. Ook mocht ik de opening modereren waarbij de o.a. de commissaris van de koning ontvingen.

Apr - jul 2021

Dagvoorzitter

Het Rijk organiseerde in aanloop naar de VN Food Systems Summit een voedseldialoog. Ik mocht het gesprek leiden voor twee sessies over het bereiken van een gezond voedingspatroon en de voedselomgeving met wetenschappers, retail, food services en critici. Het verslag lees je hier terug.  

Juni 2021

Youtube inhoud kan niet getoond worden met je huidige cookie-instellingen. Selecteer "Toestemmen & tonen" om de inhoud te zien en de Youtube cookie-instellingen te accepteren. Meer info kun je lezen in onze [Privacyverklaring](/privacyverklaring/. Je kunt je altijd weer afmelden via je [cookie-instellingen] /cookie-instellingen/.

Toestemmen & tonen

Dagvoorzitter

Wat is het gezonde én duurzame dieet van morgen? Dat is de vraag die centraal staat in dit programma van Pakhuis de Zwijger. Als moderator ging ik in gesprek over de schijf van vijf in 2050, de milieubelasting van populaire voedingsmiddelen en wat gezond leven eigenlijk betekent. Met o.a. Jaap Seidell (hoogleraar voeding & gezondheiod VU), Liesbeth Temme (RIVM) en Marije Seves (Voedingscentrum). 

Apr 2021

Eigen project

Elk jaar steek ik tijd in een priveproject, en ditmaal was het de ontwikkeling van de biologische walnotenlikeur Walnocello (uitverkocht, 3e batch onderweg)! De walnoten zijn afkomstig van het agroforestry perceel van Stichting Weerwoud op het Floriade terrein. 

Jun-dec 2021

Youtube inhoud kan niet getoond worden met je huidige cookie-instellingen. Selecteer "Toestemmen & tonen" om de inhoud te zien en de Youtube cookie-instellingen te accepteren. Meer info kun je lezen in onze [Privacyverklaring](/privacyverklaring/. Je kunt je altijd weer afmelden via je [cookie-instellingen] /cookie-instellingen/.

Toestemmen & tonen

Programma 

Why the Danish crave organic, and the Dutch not (yet). Hoe realiseerde onze Deense buren een bio-marktaandeel van 12%, en wat kan NL daarvan leren? Voor Food Cabinet ontwikkelde ik dit online programma voor de BioKennisWeek.

Jan 2021

Youtube inhoud kan niet getoond worden met je huidige cookie-instellingen. Selecteer "Toestemmen & tonen" om de inhoud te zien en de Youtube cookie-instellingen te accepteren. Meer info kun je lezen in onze [Privacyverklaring](/privacyverklaring/. Je kunt je altijd weer afmelden via je [cookie-instellingen] /cookie-instellingen/.

Toestemmen & tonen

Videoreeks

Voor AgroProeftuin de Peel portretteerden we 5 pioniers in korte video's die op hun eigen wijze kringlooplandbouw in de praktijk brengen.  Bekijk ze allemaal

Jan 2021

Dagvoorzitter

Wat een eer om de jaarlijkse, live online Foodvalley Summit te mogen modereren in het Engels!  Met de thema's Protein Shift en Food & Health was ik helemaal in mijn nopjes, en het hoogtepunt was de dialoog met o.a Gerda Feunekes (Voedingscentrum), Edith Schippers (DSM) en Robbert de Vreede (Unilever). 

Okt 2020

Youtube inhoud kan niet getoond worden met je huidige cookie-instellingen. Selecteer "Toestemmen & tonen" om de inhoud te zien en de Youtube cookie-instellingen te accepteren. Meer info kun je lezen in onze [Privacyverklaring](/privacyverklaring/. Je kunt je altijd weer afmelden via je [cookie-instellingen] /cookie-instellingen/.

Toestemmen & tonen

Programma & dagvoorzitter

Wat kan eetcultuur betekenen voor de eiwittransitie? Samen met Ik Eet Cultuur ontwikkelden we een tweeluik in Felix Meritis

Aug 2020 - mei 2021

Youtube inhoud kan niet getoond worden met je huidige cookie-instellingen. Selecteer "Toestemmen & tonen" om de inhoud te zien en de Youtube cookie-instellingen te accepteren. Meer info kun je lezen in onze [Privacyverklaring](/privacyverklaring/. Je kunt je altijd weer afmelden via je [cookie-instellingen] /cookie-instellingen/.

Toestemmen & tonen

Programma & dagvoorzitter

Voor AgriFood Capital maakte ik deze B2B online talkshow over Kringlooplandbouw in de Praktijk. Met op het programma o.a. Het Familievarken,  De Boerderij vd Toekomst uit Flevoland, Martin Scholten (WUR) en Gedeputeerde Elies Straver.

Dec 2020 

Subsidie-aanvraag & strategie

Stichting Weerwoud realiseert een agroforestry perceel met 8 praktisch uitvoerbare AF-combinaties op Utopia eiland, onderdeel van de Floriade Expo 2022. Ik schreef de plannen voor financiering ( > 1 milj. gehonoreerd) en LT strategie.

Jun-dec 2020

Food Forum Flevoland

Programmastrategie

Voor de Provincie Flevoland ontwerp ik een programmastrategie voor het Food Forum met als doelgroep food professionals. Doelen: partnerschappen sluiten, business ontwikkelen en een onderzoeksagenda te formuleren voor het voedsellandschap van Flevoland.

Jan-sept 2020

Presentatrice & programma

Fairtrade Original & uitgeverij Good Cook lanceerde het allereerste Jackfruit Kookboek

Apr 2020

Research

Voor Food Cabinet ontwikkelde ik een concept om een 0-KM schap te realiseren, om lokaal voedsel bij de consument in Almere op het menu te zetten. De (Corona-)uitkomst is de Flevour Box met Nadia Zerouali als ambassadeur. 

Feb-mrt 2020

AgroProeftuin de Peel

Programma & dagvoorzitter 

AgriFoodCapital Webinar/programma met en voor agrariërs over kringlooplandbouw in de praktijk. Zie programma van 2019. 

Mei 2019 - dec 2020

Plantaardig

Presentatrice

Publieksprogramma's over voedsel en klimaat in TivoliVredenburg. O.a. Therapie voor je Klimaatdepressie, De Plantaardige Revolutie en De Stad als Sportschool.

2019-2020