Werk

Ik houd ervan om mijn tanden te zetten in een nieuw project dat nèt buiten mijn comfortzone ligt. Met een goede optimistische, analytische en creatieve skillset giet ik inhoud in de juiste vorm voor het gewenste publiek. Daarbij zoek ik naar de beste partners en sprekers en bouw ik samen met de opdrachtgever aan het optimale resultaat. 

Kringlooplandbouw | agroforestry | gedragsverandering | eiwittransitie | gezondheid & leefstijl | voedselzekerheid | dierenwelzijn

Portfolio

Voor drie maanden ben ik Projectleider Programmering in het spiksplinternieuwe Food Forum in Almere. Hier programmering ik inhoudelijke (online) B2B bijeenkomsten en stakeholdersessies voor food professionals uit heel NL die werken aan een duurzame en gezonde toekomst. 

Apr - jul 2021

Het Rijk organiseerde in aanloop naar de VN Food Systems Summit een voedseldialoog. Ik mocht het gesprek leiden voor twee sessies over het bereiken van een gezond voedingspatroon en de voedselomgeving met wetenschappers, retail, food services en critici. Het verslag lees je hier terug.  

Juni 2021

Wat is het gezonde én duurzame dieet van morgen? Dat is de vraag die centraal staat in dit programma van Pakhuis de Zwijger. Als moderator ging ik in gesprek over de schijf van vijf in 2050, de milieubelasting van populaire voedingsmiddelen en wat gezond leven eigenlijk betekent. Met o.a. Jaap Seidell (hoogleraar voeding & gezondheiod VU), Liesbeth Temme (RIVM) en Marije Seves (Voedingscentrum). 

Apr 2021

Elk jaar steek ik tijd in een priveproject, en ditmaal was het de ontwikkeling van de biologische walnotenlikeur Walnocello (uitverkocht)! De walnoten zijn afkomstig van het agroforestry perceel van Stichting Weerwoud op het Floriade terrein. Deze likeur in gelimiteerde oplage maakte ik samen met Xavier San Giorgi en de vrijwilligers van Weerwoud en ambachtelijke stokerij BioSpirits. 

Jun-dec 2021

Why the Danish crave organic, and the Dutch not (yet). Hoe realiseerde onze Deense buren een bio-marktaandeel van 12%, en wat kan NL daarvan leren? Voor Food Cabinet ontwikkelde ik dit online programma voor de BioKennisWeek met niemand minder dan bio mastermind Paul Holmbeck (DE) en Tjeerd de Groot (D66).

Jan 2021

Voor AgroProeftuin de Peel portretteerden we 5 pioniers in korte video's die op hun eigen wijze kringlooplandbouw in de praktijk brengen. Mijn bijdrage is het concept, de interviews en de regie naast de verantwoordelijkheid voor het totale resultaat. Bekijk ze allemaal

Jan 2021

Wat een eer om de jaarlijkse, live online Foodvalley Summit te mogen modereren in het Engels!  Met de thema's Protein Shift en Food & Health was ik helemaal in mijn nopjes, en het hoogtepunt was de dialoog met o.a Gerda Feunekes (Voedingscentrum), Edith Schippers (DSM) en Robbert de Vreede (Unilever). 

Okt 2020

Wat kan eetcultuur betekenen voor de eiwittransitie, en hoe kunnen we veranderingen in eetcultuur begrijpen? Daarover programmeer en presenteer ik samen met Ik Eet Cultuur een tweeluik in Felix Meritis! Want als vlees eten diep geworteld zit, dan kunnen we dat ook voor elkaar krijgen met plantaardig voedsel.

Aug 2020 - mei 2021

Voor AgriFood Capital ontwikkel en presenteer ik een programma over Kringlooplandbouw in de Praktijk voor professionals. Met op het programma o.a. Het Familievarken (Tjacko Sijpkens),  De Boerderij vd Toekomst uit Flevoland (Wijnand Sukkel), Martin Scholten (WUR) en Gedeputeerde Elies Straver van de Provincie Brabant. 

Dec 2020 

Stichting Weerwoud realiseert een agroforestry perceel met 8 praktisch uitvoerbare AF-combinaties op Utopia eiland, onderdeel van de Floriade Expo 2022. Ik schreef mee aan de plannen voor financiering ( > 1 milj. gehonoreerd) en de strategie voor de lange termijn bestemming van het gehele eiland na afloop van de Floriade Expo.

Jun-dec 2020

Food Forum Flevoland

Voor de Provincie Flevoland ontwerp ik een programmastrategie voor het Food Forum met als doelgroep food professionals. Met de programmering beogen we partnerschappen te sluiten, business te ontwikkelen en een onderzoeksagenda te formuleren voor het voedsellandschap van Flevoland.

Jan-sept 2020

Fairtrade Original lanceerde samen met uitgeverij Good Cook het allereerste Jackfruit Kookboek. Ik ontwikkelde het feestelijke programma in relaxte sfeer met inhoud, en modereerde het event. Met o.a. kookboekenschrijfster Jessica Lek, Isabel Boerdam (Nationale Week zonder Vlees) en worstenmaker Samuel Levie. 

Apr 2020

Altijd interessant om voor fijne voormalige werkgever Food Cabinet research te doen. Voor hen ontwikkelde ik een concept om een 0-KM schap te realiseren, om lokaal voedsel bij de consument in Almere op het menu te zetten. De (Corona-)uitkomst is de Flevour Box met Nadia Zerouali als ambassadeur. 


Feb-mrt 2020

AgroProeftuin de Peel

AgriFoodCapital bokste het voor elkaar in 2019 om hun AgroProeftuin de Peel te laten bestempelen als belangrijke kweekvijver voor de toekomst door het ministerie van LNV. In 2020 gaan ze verder opschalen. Ik modereer en maak voor het tweede jaar het webinar/programma met en voor agrariërs over kringlooplandbouw in de praktijk. Zie programma van 2019. 

Mei 2019 - dec 2020

Plantaardig

Regelmatig modereer ik publieksprogramma's over voedsel en klimaat in het mooie TivoliVredenburg. Recente programma's zijn Therapie voor je Klimaatdepressie, De Plantaardige Revolutie en De Stad als Sportschool, waar ik de kans kreeg om vele wetenschappers, ondernemers en politica Esther Ouwehand (Partij van de Dieren) te interviewen. 


2019-2020