Werk

NRC Food Event Live

Betrouwbare journalistiek  in tijden van Corona, nepnieuws en The Social Dilemma - hoe ziet dat eruit? Voor de eigen relaties van NRC Media ontwikkel ik een Live Cast  over betrouwbare journalistiek & adverteren in Pakhuis de Zwijger.

2 dec 2020

Wat een eer om de jaarlijkse, live online  Foodvalley Summit te mogen modereren in het engels!  Met als thema Protein Shift en Food & Health was ik helemaal in mijn nopjes, met als hoogtepunt de dialoog met o.a Gerda Feunekes (Voedingscentrum), Edith Schippers (DSM) en Robbert de Vreede (Unilever). 

13 okt 2020

Agroforestry Project

Stichting Weerwoud realiseert een agroforestry perceel met 8 praktisch uitvoerbare AF-combinaties op Utopia eiland, onderdeel van de Floriade Expo 2022. Ik geef strategisch advies en schrijf mee aan de plannen voor financiering en de lange termijn bestemming van het gehele eiland na afloop van de Floriade Expo.

Jun-dec 2020

"Wil je een experimenteel programma maken over de eiwittransitie?" Yes please Felix Meritis! In het najaar van 2020 programmeer en presenteer ik samen met Ik Eet Cultuur een tweeluik over Eetcultuur & plantaardig eten. Waarom zit vlees eten zo diep geworteld, en wat kunnen we daarvan leren voor een plantaardige toekomst?

Aug-dec 2020

Voor AgroProeftuin de Peel ontwikkel en presenteer ik een programma over Kringlooplandbouw in de Praktijk voor professionals. Met op het programma o.a. Het Familievarken (Tjacko Sijpkens),  De Boerderij vd Toekomst uit Flevoland (Wijnand Sukkel), Martin Scholten (WUR) en Gedeputeerde Elies Straver van de Provincie Brabant. 

9 dec 2020 

Food Forum Flevoland

Voor de Provincie Flevoland ontwerp ik een programmastrategie voor het Food Forum met als doelgroep food professionals. Met de programmering beogen we partnerschappen te sluiten, business te ontwikkelen en een onderzoeksagenda te formuleren voor het voedsellandschap van Flevoland.

Jan-sept 2020

Jackfruit kookboek lancering

Fairtrade Original lanceerde samen met uitgeverij Good Cook het allereerste Jackfruit Kookboek. Ik ontwikkelde het feestelijke programma in relaxte sfeer met inhoud, en modereerde het event. Met o.a. kookboekenschrijfster Jessica Lek, Isabel Boerdam (Nationale Week zonder Vlees) en worstenmaker Samuel Levie. 

Apr 2020

Hoe kan Hortensius HM binnen 10 jaar succesvol transformeren van louter plaagdierbestrijders naar adviseurs over preventief plaagdiermanagement waarbij historisch erfgoed, de omliggende omgeving en biodiversiteit leidend zijn? Samen met Revka Bijl en de eigenaren vormden we de strategische plannen met een concreet stappenplan als resultaat.

Apr-sep 2020

Altijd interessant om voor fijne voormalige werkgever Food Cabinet research te doen. Voor hen ontwikkelde ik een concept om een 0-KM schap te realiseren, om lokaal voedsel bij de consument in Almere op het menu te zetten. De (Corona-)uitkomst is de Flevour Box met Nadia Zerouali als ambassadeur. 


Feb-mrt 2020

AgroProeftuin de Peel

AgriFoodCapital bokste het voor elkaar in 2019 om hun AgroProeftuin de Peel te laten bestempelen als belangrijke kweekvijver voor de toekomst door het ministerie van LNV. In 2020 gaan ze verder opschalen. Ik modereer en maak voor het tweede jaar het webinar/programma met en voor agrariërs over kringlooplandbouw in de praktijk. Zie programma van 2019. 

Mei 2019 - dec 2020

Plantaardig

Regelmatig modereer ik publieksprogramma's over voedsel en klimaat in het mooie TivoliVredenburg. Recente programma's zijn Therapie voor je Klimaatdepressie, De Plantaardige Revolutie en De Stad als Sportschool, waar ik de kans kreeg om vele wetenschappers, ondernemers en politica Esther Ouwehand (Partij van de Dieren) te interviewen. 


2019-2020

De Melkweg, The Food Line Up & Food Cabinet startten samen het initiatief Cinemangé! Ik programmeerde de eerste edities met films, sprekers en food (nog in dienst van Food Cabinet), en modereerde de gesprekken met experts. Films die voorbij kwamen waren o.a. Soyalism, Schapenheld en Thank you for the Rain.  2019